Szeretnél néhány félelmetesen hatásos pakolást kipróbálni?

 

 
Otthon te is tudsz nagyon egyszerűen készíteni pakolást saját bőrtípusodnak megfelelően. De nem mindegy, hogy miből, pl.: boltban kapható gyümölcsléből nem javaslom, mert tele van tartósítószerrel. Frissen megmosott biogyümölcsből vagy biozöldségből a legideálisabb.
 
További előnye, hogy saját igényeid szerint állíthatod össze a pakolást, kipróbálhatod, melyik volt hatásos,és az alapanyagok frissen kerülnek érintkezésbe a bőröddel.
 
Tehát az otthoni pakolás konzerváló anyag-mentes, így nem szívódnak
fel káros anyagok. Ha viszkető érzés jelentkezne, az adott alapanyagot hagyd ki a keverékből!
 
A savasabb gyümölcsökkel, zöldségekkel vigyázni kell, mint pl.: a meggy, paradicsom, citrom, leveiket csak hígítva szabad érzékeny, rozáceás bőrre alkalmazni.
 
Továbbá a szőrös és apró magvas gyümölcsök, mint pl.: kivi, eper allergiát okozhatnak, úgyhogy erre is vigyázni kell.
 
 
 
A bőr regenerálásának lépései: a hámlasztás, táplálás, és hidratálás. Ezért fontos, hogy a pakolás előtt alapos arctisztítást végezzünk, hogy a tápanyagok minél jobban felszívódhassanak, különben a felhalmozódott szaru akadályozza ezt.
 
A hozzávalók alapján összeállíthatsz hidratáló pakolást, tisztító-frissítő maszkot, eltüntetheted a bőrpírt, ragyogóvá és simává varázsolhatod bőröd.
 
 
 
Úgyhogy irány a konyha!
 
A vízhiányos bőrre általában a tejtermékek a legjobbak:keverjünk valamilyen gyümölcsöt túróba, tejszínbe vagy joghurtba, és alkalmazzuk a keveréket pakolásként. A tejben lévő kazein nevű fehérje táplálja a bőrt, nyugtató hatású.
Keverhetünk bele sárgabarackot, sárgadinnyét, narancsot vagy
uborkát!
 
Ezer meg ezer féle pakolást lehet készíteni, kombinálhatod is őket, ha tejtermék, gyümölcs esetleg méz van benne, túl nagyot nem tévedhetsz. Csak a savasabb gyümölcsökkel kell vigyázni!
 
Talkumot vagy kaolint lehet kapni gyógyszertárban, ami tulajdonképpen azért van, hogy ne folyjon le az arcodról a pakolás. Nézzünk néhány extra ápoló szépségtippet.
 
 
 
Bőrszépítő pakolások:
 
                       
Tipp:Ha arcunkat bekentük, fedjük le celofánnal vagy gézzel, mert ez által növekszik a bőr hőmérséklete, és melegben jobban felszívódnak a hatóanyagok. De azt is csinálhatjuk, hogy fürdés közben, mikor már felpuhult a bőr, akkor rakjuk fel a pakolást.
 
Hámlasztó és frissítő és feszesítő pakolások:
 
 
 
Tormás :Hámlasztáshoz legjobb a tejfölös, reszelt tormás pakolás. Még az érdes könyökről és sarokról is eltávolítja az elhalt hámréteget, másrészt puhító hatású. De ha érzékeny a bőröd, akkor ne használd!
 
Citrompakolás:a citromsav lehámlasztja a felső hámsejteket és halványít. Keverjünk össze egy tálban egy ek. olívaolajat egy narancs vagy citrom levével és finomra reszelt héjával. Ezt lágyan masszírozzuk az arcbőrbe, majd kis idő múlva öblítsük le, semmiképpen ne maradjon fent 2-3 percnél tovább. Zsíros bőrre nagyon jó.
 
Joghurtos-citromleves pakolás:A tág pórusokat tisztítja, csökkenti a faggyúmirigyek működését és erősíti a bőr természetes savköpenyét. Esténként alkalmazd, ne túl töményen.
 
Tisztító, regeneráló:
 
 
 
Almás-habos tisztító pakolás:Reszeljünk le egy közepes almát, majd verjünk fel egy tojás fehérjét. Keverjük össze, vigyük fel az arcra, nyakra, dekoltázsra, majd 15 perc elteltével, langyos vízzel mossuk le.
Zsíros bőrre ajánlott!
 
Vörösboros összehúzó pakolás:Zsíros bőrre alkalmazhatjuk azokon a részeken, ahol tágak a pórusok. 2 ek. ásványvízhez adjunk 2 kk. száraz vörösbort és keverjük össze talkummal vagy babahintőporral. Keverjük krémesre, majd kb. 20 percig hagyjuk hatni.
 
Citromos tojáshabos pakolás:ragyogó és friss lesz a bőröd, ha egy tojásfehérjét habosra versz, és zsíros bőr esetén néhány csepp citromot, száraz bőr esetén, pedig egy kis mézet keversz bele.
 
Selymes és puha bőr(zsír és vízhiányos bőrre):
 
 
 
Tejszínhabos hidratálás:Kiszáradt bőrre kenj fel egy kis felvert tejszínhabot. Ettől bőröd visszanyeri eredeti rugalmasságát, puhaságát, mivel kevés zsírt és vitaminokat is tartalmaz.
 
A sárgarépás-joghurtos-olívaolajas pakolástól friss, üde és selymes tapintású lesz az arc. 5-10 perc után le lehet mosni.
 
Tojássárgája pakolás:Válasszunk szét egy tojás sárgáját, a fehérjétől. A sárgájához keverjünk egy evőkanál mézet, egy evőkanál olívaolajat, hagyjuk hatni 20 percig, majd langyos vízzel alaposan mossuk le. Ez a keverék kiválóan vitalizálja az arcbőrt, gátolja annak öregedését, és pótolja a hiányzó zsírokat is.
 
Nyugtató, lazító:
 
 
A rózsa megnyugtatja, tisztítja, ápolja a fáradt érzékeny bőrt.
A rózsavizes arctonik nyugtatja a bőrt, amit könnyen elkészíthetsz. Egy edénybe vegyünk langyos vizet és a rózsaszirmokat hagyjuk benne kb. egy óra hosszáig, az így kapott lemosóba mártsunk puha vattát, majd töröljük át vele az arcunkat, de rajta is hagyhatjuk 10-15 percre. A rózsaszirmos arctisztító tonik tisztítja a bőrt, érzékeny bőrre nagyon jó, ellazít, regenerál, és véd.
 
 
Hidratáló pakolások:
 
 
Uborka: ha szeretnél egy hidratáló és frissítő pakolást, reszelj
le egy uborkát. Ha zsíros a bőröd keverd össze ugyanannyi joghurttal, ha száraz akkor pedig tejföllel. Rakd fel vastagon az arcodra, nyakadra és a dekoltázsodra.
 
Eper:eperlevet keverjünk össze egy kis tejporral és egy kis kaolinnal, ez megszépíti a normál száraz bőrt.
 
Mézes túrós pakolás:A méz-túró keveréke kitűnő hidratáló. Két evőkanál túróhoz adjunk egy evőkanál mézet. Vigyük fel a dekoltázsra és a nyakra, és körülbelül 20 perc múlva mossuk le langyos vízzel. A méz gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ezért tápláló és feszesíti a bőrt.
 
Feszes és szép bőr:
 
 
Narancs: a déligyümölcsből készült lemosónak nem csak az illata fantasztikus, hanem a hatékonysága is. A barna bőrszínt kifejezetten élénkíti. Facsarj ki egyet, majd a levével töröld át az arcod. Vagy narancsléhez adjunk tejport és kaolint, ez jó az öregedő bőrre, de a tööbi bőrtípusra is
 
Paradicsommal kiváló tápláló pakolást készíthetsz érett bőrre.
Szitán passzírozz át egy paradicsomot, keverj össze 1 kávéskanál tejszínnel, 1 evőkanál zabpehellyel és a gyógyszertárban kapható bóraxoldattal. Zsíros bőrre tejszín helyett natúr joghurtot használj. 10 perc után mosd le!
 
Szőlő: Pépjét tejporral összekeverjük, vízhiányos, öregedő
bőrre használjuk. Tápláló, frissítő, hidratáló hatású.
 
 
Luxuskényeztetés:
 
 
Csokoládépakolás a szép bőrért: A kakaó antioxidáns tartalmú: flavonoid-tartalma magas, segíti a sejtregenerációt. A csokoládés pakolás rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, aktivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyag utánpótlást.
 
Boldogsághormonokat termel, melynek köszönhetően egyből jókedvre derülsz. Keverjünk össze olvasztott étcsokoládét, lehetőleg 70-80 %-osat egy kis tejszínnel és 1 ek. mézzel, majd vigyük fel a bőrre. Száradás után mossuk le.
 
Zsírosabb bőrűek számára: Egy felvert tojásfehérjébe rakjunk eredeti kakaóport, majd adjunk hozzá egy pár csepp olívaolajat és egy kis mézet. Alaposan keverjük össze, hogy krém állagú legyen. Ezzel kenjük be az arcunkat és pihenjünk így 20 percet. A bőr ezután selymes tapintású, feszes és rugalmas lesz. Narancsbőrre kifejezetten jó.
 
Ha kíváncsi vagy még néhány arcbőrödnek megfelelő pakolásra, akkor az egyes bőrtípusok bejegyzésében megtalálod.

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: csodaszer a bőrnek gyümölcsös pakolás pakolások zsírhiányos bőrre pakolás vízhiányos bőrre pakolások érzékeny bőrre otthon elkészíthető pakolások csokoládé pakolás bőrszépítő pakolások

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr841011039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ékszíj 2013.09.12. 18:02:34

A mézes túrós pakolást meg is enném ...hmhmh:)
süti beállítások módosítása