Tudtad, hogy az arcmasszázs nem csak a kényeztetésre szolgál, hanem rengeteg hasznos hatása is van?

 

Semmi sem ér fel egy jó masszázzsal, amit a kozmetikusunktól kapunk, de a naponta vagy heti rendszerességgel végzett önmasszírozás is felpezsdíti a vért, és stimulálja a nyirokedény-rendszert.
 
A kozmetikai masszázs célja a szövetek rugalmasságának és feszességének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése, kialakulásának késleltetése, a szervezet frissítése, fáradtság csökkentése.
 
A kozmetikában a klasszikus masszázsfogásokon kívül, svéd ill. nyirokmasszázst is alkalmaznak, ami a fogyókúra nagyon jó kiegészítője.
 
Masszázs hatása a bőrre:
 
  • Javul a hám ellenálló képessége- elősegíti az elhalt hámsejtek leválását
  • Felgyorsulnak a kötőszövet élettani folyamatai, fokozódik a sejtek, a rostok képződése- lassítja az öregedést.
  • Egyenletessé teszik a mirigyek működését, így az általuk termelt váladék gyorsabban távozik
  • Csökken a mitesszerképződés
  • A bőr hőmérsékletének emelkedése javítja a tápanyagok felszívódását
  • Biztosított a bőr hidratációja, ami sima és bársonyos lesz.
  • Rendszeres masszázs megváltoztatja a zsírszövet eloszlását, mennyiségük csökken.
Masszázs hatása az izmokra:
 
Masszázs hatására javul az izmok oxigén, és tápanyag ellátása, de a bennük felhalmozódó bomlástermékek eltávozása is.
Az izomláz által keletkezett tejsav gyorsabb távozását eredményezi, regenerálódik a fáradt izom, fokozódik a teljesítőképessége.
 
A masszázs csökkenti az idegrendszer feszültségét, nyugtató hatással van rá, így egy stresszes időszak után keressük fel kozmetikusunkat, hogy kényeztessen minket egy kicsit, és garantáltan felfrissülünk.
 
Otthoni masszázs:
 
Használjunk arcmasszázshoz való emulziót vagy olajat, de feltétlenül tisztítsuk meg előtte az arcot!
 
  1. Vigyük fel az emulziót az arcbőrre. Hüvelykujjunkat helyezzük a halántéknál a hajtőre, három ujjunkat pedig a szemöldökök közé. Húzzuk végig az ujjunkat a homlokon, hogy összeérjenek a hüvelykujjal. Dolgozzuk át az egész homlokot ezzel a módszerrel.
  2. Fogjuk a bőrt határozottan a mutató és hüvelyk ujj közé, szimmetrikusan, egyszerre haladva centiméterről centiméterre.Ismételjük a gyakorlatot az orcáktól a halántékig. Aztán a szájtól a fülek felé, majd az álltól az állkapocsig.Ugyanígy ismételjük az egyenesen tartott álltól a nyak aljáig.
  3. Majd a két kéz négy-négy ujjával paskoljuk végig a megcsipkedett területet.Felváltva simítsuk végig az álltól a nyakig terjedő részt jobb és bal kézfejünkkel.
Milyen masszázsolajat használj?
 
Egyes olajok a testi, lelki és szellemi jó közérzetet fokozzák, és kihatnak a kedélyállapotra. A masszázs hatására a bőr bársonyos és puha lesz, a megfelelő illat segít az ellazulásban, az izmok regenerálódásában.
A masszázsolaj valamilyen hidegen sajtolt növényi bázisolajból (például jojoba- vagy olívaolajból) és néhány csepp illóolajból áll. A kétféle olajat alaposan keverjük össze!
 
 
Gyakran használják még a mandulaolajat, jojobaolajat az avokádóolajat, mogyoróolajat, a szőlőmag-, az olíva-, a barackmag-, a szója- és a napraforgóolajat.
 
Ezekbe rakhatunk pár csepp illóolajat: pl.: frissítő az édeskömény és a citrom, ez egyébként bőrmegereszkedés ellen is hat.

Nyugtató-lazító masszázsolaj

– 1 dl bázisolaj
– 5 csepp levendulaolaj
 
De rakhatunk bele rózsaolajat is, ami szintén nyugtató hatású.
 
Zsíros bőrre a kakukkfű és a rozmaring a legalkalmassabb. Ezt a sárgabarackmagolajhoz adjuk.
 
Nagyon sokféle illóolajat lehet kapni, de ezeket nagyon kis mennyiségben szabad alkalmazni, ha érzékeny a bőröd vigyázz vele, mert allergiát okozhat, de emellett rengeteg jó tulajdonsága van, szinte az összes illóolaj fertőtlenítő, baktériumölő hatású is.

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: masszázs illóolaj arcmasszázs masszázsolaj otthoni masszázs kozmetikai masszázs

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr751107669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása