Kézápolási tippek, receptek
 
 
Ahhoz, hogy kézbőrünk finom és rugalmas legyen, masszírozzuk minden este egy evőkanál mézzel.
 
A paradicsomlé nagyszerű színtelenítő szer a kéz tisztításánál. Vágjunk ketté két paradicsomot, húzzuk le a héját és mossuk meg kezünket a paradicsompürében. Hagyjuk a bőrön 5-10 percig, majd mossuk le rózsavíz és néhány csepp benzoin-oldat keverékével.
 
Áztassuk be kezünket minden nap meleg tej és kevés frissen facsart citromlé elegyébe, ettől puha lesz a kezünk, és megelőzhetjük a száraz és ráncos bőr kialakulását.
 
Miután megmostuk a kezünket, mindig alaposan töröljük meg, mert a nedves bőr télen érdessé és repedezetté válik, nyáron pedig megkeményedik és kiszárad.
 
Tartsunk a mosogató mellett egy tégely kézkrémet, hogy rögtön használhassuk kézmosás után, mikor a legszárazabb bőrünk.
 
Kézkrémek házilag:
 
Illatmentes kézkrém: Ez az egyszerű kézkrém kitűnő száraz, ráncos kézre.
 
30g cinkkenőcs
15 g olívaolaj
30 g tiszta lanolin
 
Olvasszuk fel a cinkkenőcsöt és a lanolint egy forró vízzel teli lábasba állított edényben. Keverjük hozzá az olívaolajat, és verjük krémmé. Tároljuk üvegedényben.
 
Mézes kézkrém: Ez a krém nagyon jól használható télen, mert puhítja a repedezett, érdes kézbőrt.
 
2 evőkanál méz,
2 evőkanál rózsa- vagy levendulavíz
 
Egy forrásban lévő vízzel teli lábasba állított bögrében olvasszuk fel a mézet, és keverjük hozzá lassan a rózsa- vagy levendulavizet. A tűzről levéve öntsük a krémet üvegedénybe.
 
 
 
Citromos kézkrém:
 
15 g méhviasz
4 evőkanál édesmandula-olaj
1 maréknyi verbénalevél
Csipetnyi bórax
Néhány csepp friss citromlé
4 evőkanál lágy víz
 
Forrázzuk le a verbénalevelet annyi vízzel, amennyi ellepi, fedjük le az edényt, és hagyjuk ázni éjszakára. Reggel szűrjük le, öntsük egy üvegbe, adjuk hozzá a 4 evőkanál vizet és a citromlevet, majd az egészet jól rázzuk össze.
Melegítsük fel a forrázatot egy edényben, oldjuk fel benne a bóraxot, egy másik edényben pedig olvasszuk meg a méhviaszt, és adjuk hozzá a mandula olajat. Keverjünk össze minden alapanyagot, verjük fel kézi vagy gépi habverővel addig, amíg a massza lehűl, és krémes állagúvá válik. Ettől az édes illatú krémtől sima, és puha lesz a bőrünk.
 
Uborkás kézkrém: Ez a világoszöld, üdítő illatú krém puhává és kellemesen illatossá teszi a kezünket.
 
1 uborka
1 ek. glicerin
1 ek. varázsmogyoró-olaj
1 ek. rózsavíz
 
Mossuk és hámozzuk meg az uborkát, vágjuk kb. 2,5 cm-es darabokra, és zúzzuk péppé. Adjuk hozzá a varázsmogyoró-olajat, a rózsavizet, a glicerint és verjük krémmé mixerrel. Keverjük 30 másodpercig, majd verjük fel. Ha elkészült, tegyük műanyag edénybe, tartsuk a konyhában, és használjuk, ha mosogatás után száraz a kezünk.
 
 
 

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: kézápolás női praktikák kézkrém kézápoló krém száraz kéz ellen házi kézkrém uborkás kézkrém citromos kézkrém mézes kézkrém illatmentes kézkrém

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr601188382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása