Vitathatatlan tény, hogy szépségünk és egészségünk megőrzéséhez táplálék kiegészítőkre van szükségünk. De honnan tudhatjuk, hogy melyik a legjobb?

Az étrend kiegészítők vagy táplálék kiegészítők a napi étrend kiegészítését szolgálják. Vitaminok, ásványi anyagok, természetes antioxidánsok, zsírsavak, probiotikumok, élelmi rostok és bizonyos gyógynövények koncentrátumai.

Az orvosok sokáig nem hittek a táplálék kiegészítők sokszor hihetetlennek tűnő hatásaiban, mégis bizonyos táplálék kiegészítőknek sikerült kivívni az elismerést a gyógyszerek mellett. És ezt ma már az orvosok sem tagadhatják.

Manapság, ha a legegészségesebben is táplálkozunk, nem tudjuk bevinni szervezetünkbe azt a vitálanyag mennyiséget, amelyre szükségünk van. Az átlagember, ha nem szeretné, hogy különböző hiánybetegségek alakuljanak ki nála, és egészségét, szépségét tartósan szeretné megőrizni, táplálékkiegészítőket kell fogyasztania.

Hogyan lehet eligazodni a termékek sokasága között? Honnan tudhatjuk, hogy melyik termék megbízható?

A táplálék kiegészítőkre vonatkozó jogszabályok az EU-hoz való csatlakozás után megváltoztak. Ennek megfelelően a gyártóknak csak bejelentési kötelezettségük van az OÉTI felé. Bármilyen hatékony is a termék, nem tudhatjuk biztosan, hogy tényleg megfelelő mennyiségben tartalmazza-e a hatóanyagot. A mostanság annyira elterjedt élelmiszer adalékanyagok, eljárások és egyéb minőségtelen ételeknek álcázott dolgokról kialakult viták miatt fontos lehet tudni, hogy ellenőrzött minőségű készítményről van-e szó.

A Fogyasztóvédelmi felügyelőség 2006-os felmérése során multivitaminok, cukorkák, pezsgőtabletták valós vitamin és ásványianyag tartalmát vizsgálták, melyben 50 termékből 7-nél egyeztek a címkén feltűntetett adatokkal.

Az ismert gyártók viszont nem teszik kockára hírnevüket, ezért a termékeik csomagolásán szereplő adatok megfelelnek a valóságnak.

A modern életmódunknak köszönhetően nincs időnk odafigyelni a helyes táplálkozásra, viszont kényelmesen pótolhatjuk a létfontosságú tápanyagokat, sőt bizonyos problémák kezelésénél nem a gyógyszer kell, hogy legyen az első, amihez nyúlunk, hanem valamilyen gyógyhatású készítmény, aminek ma már egyre többen hívei.

Rengeteg táplálék kiegészítőt láthatunk a bioboltokban, a gyógyszertárakban, drogériákban, és bizonyos cégek is foglalkoznak táplálék kiegészítők értékesítésével.

Honnan tudhatjuk, hogy pl.: a sok féle multi vitamin közül melyik az, amely hatékony és megéri az árát? Az első, amit megnézünk az az, hogy mit tartalmaz, de a legtöbb ember nem tudja, hogy mennyi a napi szükséglet bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból. Így hiába nézzük meg a címkét, az még közel sem elég a döntéshez több okból sem.

Igazából még a szakemberek: orvosok és gyógyszerészek sem tudnak eligazodni a táplálék kiegészítők széles palettáján. Számtalan azonos hatóanyagot tartalmazó termék kapható eltérő áron, ezért nem könnyű eldönteni, hogy melyik lehet a legjobb.

De nem mindegy, hogy a termék alapanyaga milyen eljárással, hogyan készül. Ezért nem árt megismerni a termék gyártóját, és hogy milyen módszerekkel állítják elő termékeiket.

Nem egyszerű a dolgunk ezzel kapcsolatban, mert ha hisszük, ha nem, vannak olyan bogyók, amelyek egyáltalán nem használnak, sőt inkább többet ártanak.  Mi nem olyan készítményeket keresünk, amelyek ugyanolyanok, mint a többi, hanem olyanokat, amelyek kiemelkedőek bizonyos tekintetben és különleges hatékonyságúak.

Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az egészség és szépség elkötelezetteinek, azokkal a szempontokkal, amelyek ismerete szükséges ahhoz, hogy a legjobb minőségű készítményt tudjuk kiválasztani.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: megelőzés táplálék kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr765554182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása