Az elsavasodás okai, következményei

A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, mert az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás, és a test alapos savtalanítása és ásványianyag-készleteinek újraépítése minden terápia alapja.

Az anyagcsere- folyamat következtében folyamatosan savak keletkeznek a testben, például húgysav, szénsav, tejsav, ecetsav, sőt sósav, amelyek még inkább felgyorsítják a túlsavasodás ki­alakulásának folyamatát, így a sejtek pusztulását, amennyiben az egészséges vesék nem bontják le és választják ki őket. A savak ha bent maradnak a testünkben, és nem sem­legesítik őket bázisok, menthetetlenül a legkülönfélébb betegsé­gekhez vezetnek.

 

 

 

 

 

A betegségek korántsem elkerülhetetlenek, mint azt korunk más hosszú életű népeinek példája is egy­értelműen bizonyítja - az egészség az ember teljesen természe­tes állapota. Betegségeink csak évekig tartó hibás magatartá­sunknak köszönhetően alakulnak ki. Így a fogszuvasodásnak, ahogy számtalan más megbetegedésnek is, egyetlen oka van: a túlsavasodás.

De a savak okozzák a reumát, a köszvényt, az ízületi gyulladást és a vesekövet, az aftát is, illetve a bőrön és a körmök állapotán is meglátszik. Ha tudatosítjuk magunkban azt, hogy egyik olyan élelmi­szer sem tartalmaz savakat, amelyet a természet eredetileg táp­lálékul kínált nekünk, rájöhetünk arra, hogy az anyagcserénk nem rendezkedett be savak feldolgozására.

Még a gyümölcsök­ben lévő savak is teljességgel leépülnek érési folyamatuk során. Mi azonban éretlenül szedjük le a gyümölcsöket, mert így könnyebb eladni őket, és ezzel ártunk magunknak. Természetellenes táplálkozási szokásaink következtében gyakorlatilag mindig túl kevés bázis van a szervezetünkben, és a legtöbbünk teste túlsavasodott.

Ehhez társul a természetellene­sen sok bosszúság és stressz, amelyek tovább növelik a savak mennyiségét. Amíg a test még ki tud vonni bázisokat a kötőszö­vetből, az erekből és a csontokból, így próbálja semlegesíteni a savfelesleget. Ennek köszönhetően azonban leépülnek a test ásványianyag-készletei, törékennyé válnak az erek és a csontok, ami szívinfarktushoz, gutaütéshez vagy csontritkuláshoz vezet, de reumát, köszvényt, arthrosist, csigolyadeformációkat stb. is okozhat. Ki gondolta volna, hogy a hajhullás, a depresszió, az ekcéma és a fogszuvasodás is a túlsavasodás következménye?

A túlsavasodás egyszerre élénkítő és bénító hatású. Az ember élénknek, ugyanakkor gyengének érzi magát, nagyon hamar el­fárad, és hosszú pihenési időszakokra van szüksége.

A túlsavasodott szervezet nem lehet egészséges. Minél nagyobb a savak okozta megterhelés, annál súlyosabb a betegség. A folyamat azzal kezdődik, hogy a test kénytelen leépíteni értékes ásványianyag-készleteit, mert semlegesítenie kell a savak áradatát. Ennek következtében „hulladéktárolókat" kell létre­hoznia, egyiket a másik után, mert másképp nem tud kiválasz­tani ennyi savat.

A szó legszorosabb értelmében véve létfontosságú, hogy savtalanítsuk a testünket!

Savtalanítás c. könyv

 

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: savtalanítás lúgosítás elsavasodás

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr641780999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása