A táplálék kiegészítők legelterjedtebb fajtái:

Ha szervezetünk a létfontosságú tápanyagokból hiányt szenved, és a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetünkben, akkor számos kellemetlen tünet jelentkezhet. Ilyen pl.: a fáradékonyság, fejfájás, emésztési zavar, puffadás, körömtöredezés stb.

A vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó táplálék kiegészítőkön kívül vannak lúgosító-méregtelenítő, fogyasztó, izomfejlesztő, és különböző problémák tüneteinek enyhítésére hivatott táplálék kiegészítők.

Hatalmas a választék, ezért nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik lenne számunkra a legjobb.

Fehérje tartalmú táplálék kiegészítők:   

Köztudott, hogy a body builderek használják, akik magas fehérje tartalmú porokkal, kapszulákkal segítenek rá az izomépítésre.  Viszont ma már a fogyókúrások és vegetáriánusok körében is elterjedt a fehérjeporok fogyasztása, ami a húsfogyasztást helyettesíti, emellett gyorsabb az emésztése és könnyen elkészíthető. De azok a nők is, akik szeretnek sportolni, egy pohár fehérje ital elfogyasztásával biztosíthatják maguknak a kellő energiát.

Vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmazó táplálék kiegészítők:

Ide sorolhatjuk a multivitaminokat, a szintetikus vitaminokat, amelyek általában gyógyszertárakban kaphatók, és a bio elnevezésű vagy természetes készítményeket. 

A legkorszerűbb és legdivatosabb készítmények valamilyen zöldség vagy gyümölcs kivonatát tartalmazzák, jobbik esetben magát a növényt aszalt vagy szárított formában. Ilyen pl.: az acerola kapszula, tengeri alga kapszula, karotin kapszula, halolaj kapszula stb.

Fogyasztó készítmények:

A fogyasztókészítmények között találhatunk porokat, turmixitalokat, különböző bogyókat, tapaszokat stb., ezek közül a leggyakoribbak, az enzimtartalmú készítmények.

Az emésztőenzimek dolgozzák fel a táplálékunkat, bizonyos enzimek felelősek testünk anyagcseréjének működéséért, sőt a gondolkodáshoz is enzimekre van szükségünk.

Egy részüket testünk termeli, de a tökéletes emésztéshez az élő, nyers táplálékokban található enzimekre is szükségünk van.

A fogyókúrák sikertelensége abban rejlik, hogy az ételek minősége helyett a mennyiségre figyelünk. A főtt ételek jobban hizlalnak, mint a nyers ételek, ráadásul hő hatására az enzimek nagy része elpusztul, ennek következménye pedig az enzimkészletünk kimerülése, amely különböző szervi problémákhoz, elhízáshoz vezet.

Az elhízott embereknél nem termelődik elegendő lipáz enzim, ami egy zsírbontó enzim, így nincs mi elbontsa a zsírszövetet.

Sok fogyasztószerben találhatunk ananász és papain enzimet, amely emésztést segítő enzim, a mai  ember lelassult anyagcseréje fokozható ezáltal, de nem elegendő, a zöldség és gyümölcsfogyasztás mindenképpen szükséges mellette.

ananász.jpg

Lúgosító, méregtelenítő készítmények:

Ha valaki lúgosítani, méregteleníteni szeretne akkor ezt zöldség és gyümölcsfogyasztással elősegítheti, de valószínűleg nem tud annyit enni, amelyekkel valódi eredményeket el lehetne érni. Amikor a test tele van méreganyagokkal, megpróbál azoktól a bőrön keresztül megszabadulni, ami pattanásokat, ekcémát és egyéb bőrbetegségeket okozhat.

Manapság mindenkinek van már valamilyen „nyavalyája”, nap, mint nap rengeteg káros hatás éri szervezetünket, emiatt is nagyon fontos a lúgosító, méregtelenítő készítmények fogyasztása. Vannak köztük porok, teák, gyümölcs, zöldség koncentrátumok, tapaszok, stb.

A lúgosító táplálékok elősegítik a fogyást, emellett a fáradékonyság, fejfájás, emésztési zavarok és ingerlékenység megszüntetésében is hatékonyak.

Fontos az emésztőrendszer és a bélflóra egészségének helyreállítása, a savképző ételek mellőzése, mint a fehér liszt, cukor stb., és az ételek megfelelő kombinációja is.

De erre vannak a rostkészítmények: amelyek a bélrendszer tisztítására hivatottak.

Miért nagyon fontos ez? Azért mert az immunrendszer 80 %-a beleink állapotától és tisztaságától függ.

A mindennapi mérgek, amik körülvesznek bennünket és az élettelen táplálékok emésztési zavarokhoz vezetnek, és komoly problémákat is okozhatnak

A rostok segítenek tisztán tartani a beleket, ezzel meggátolva a káros baktériumok szaporodását, valamint segítenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában.

Ha tiszta az emésztőrendszerünk a tápanyagok is könnyebben felszívódnak, és egyre kevésbé fogjuk kívánni az édességeket és az egészségtelen ételeket.

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: méregtelenítés emésztés táplálékkiegészítők fajtái lúgosító készítmények

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr185556713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása