Miért kell már 25 éves kor után az öregedésgátlásra fektetni a hangsúlyt?

 
Ha elmúltál 25 éves, akkor bőröd különleges ápolást igényel. Az öregedésgátlásra egyre jobban oda kell figyelni, mert ilyenkor már egyre csökken a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős kollagén, elasztin, hyaluronsav, nedvesség megkötő faktorok, ha pedig dohányzol, vagy kevés vitamint fogyasztasz, lehet, hogy ezt a bőröd elég rosszul tűri.
 
Ezen kívül sok külső és belső tényező van, amire -ha az időt nem is tudjuk visszafordítani-, de többé-kevésbé mi is tudunk hatni.
 
Itt találsz néhány tanácsot, hogy mire figyelj, ha 20 évvel fiatalabbnak szeretnél kinézni.
 
Mi jellemző az érett bőrre?
 
A természetes öregedés a sejtmegújulás folyamatának lassulásával kezdődik. A szaruréteg megvastagodik, és veszít rugalmasságából. Mivel a faggyú és verejtékmirigyek aktivitása csökken, ezért nem alakul ki a bőrfelszíni emulzió és nő a vízleadás, vagyis a bőr szárazzá válik.
 
Ha a szaruréteg megvastagszik, akkor nehezen jut az oxigén a bőrbe. A bőr nedvesség megkötő faktorai, a hyaluronsav is csökken, így a bőr mélyrétegi vízhiányos és érzékeny lesz.
 
Az irharétegben az elasztin és kollagén rostok mennyiségi és minőségi csökkenésének következtében a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből. Megjelennek az első mély ráncok.
 
A hám és az irha közötti anyagcsere folyamatok lelassulnak, a bőrgyulladásra hajlamos, érzékeny, sérülékeny, rozácea alakulhat ki színe fakóbbá, sápadttá válik.
 
A menopauza után, 5 év alatt a bőr kollagén állományának 30%-át veszti el.
 
A nyirok és véredények megkeményedése és megvastagodása lassítja a vér és a nyiroknedvek keringését, és ezzel hátráltatja a sejtek közötti anyagcserét.
 
Mik azok a tényezők, amitől gyorsabban öregszik a bőrünk?
 
A napsütés rontja az érett bőr amúgy sem túl jó helyzetét.
 
Két tényező befolyásolja a bőr öregedését, aminek aránya felettébb meglepő: 20 százalék genetikai ok, 80 százalék életmód, bőrápolás.
A napfény, sajnos, a bőr fiatalságának gyilkosa, ezért figyelj oda, hogy mennyi időt töltesz a napon.
 
Csak az emberi szem által nem látható (UV-A, UV-B) tartomány veszélyes, sok szabadgyököt szabadít fel, ami a ráncosodás legfőbb ellensége. Sajnos ezt az emberi szem nem érzékeli, és amit nem látunk, arról pedig hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nincs is.
 
Az UV fény rombolja a kollagén és elasztin rostokat, a szabadgyökök felhalmozódása pedig szintén káros, mert roncsolja a szervezetünkben lévő zsírokat, fehérjéket és a DNS-t, amelyeket antioxidánsokkal tudunk kompenzálni.
 
A dohányzás rontja a hajszáleres keringést, ennek eredményeképpen a bőr oxigén- és tápanyag-hiányossá válik, a kötőszövet rostjai megnyúlnak, a sejtek, szövetek ellenálló képessége csökken. 1 szál cigi 25 mg C-vitamint von el a szervezettől. Hát ez elég sok.
 
Az alkoholt lehetőleg kerüld, erősen vízelvonó hatású. Persze egy kicsi senkinek sem árt, azért néha be lehet csiccsenteni.
 
Belső oka lehet: az éjszakázás, kevés pihenés, nem megfelelő táplálkozás, betegségek, hormonzavar, stressz, anyagcserezavar.
 
Azért nem olyan rossz a helyzet, mert mi is nagyon sokat tudunk tenni, azért hogy minél tovább szép legyen a bőrünk. Hogyan?
 
4 tanács a ráncok ellen:
 
Bőrgyógyász felírhat hormontartalmú krémet, amik kitűnően kiegészítik a kozmetikai kezelést.
 
Itt már a megelőzés korszaka lejárt, ehelyett a regenerálásra, az öregedés késleltetésére kell hangsúlyt fektetni.
 
1. tanács: a kozmetikumok jó minőségűek legyenek. Éjszakára regeneráló krémet válassz, ami lehet egy kicsit zsírosabb.
 
2. tanács:
Az olívaolaj, avokádóolaj tartalmú krémeket használj, mert kitűnően ápolják az érett bőrt!
 
3.tanács: Mivel a bőr hámrétege megvastagszik, ezért érdemes arcradírt használni, de javaslom az AHA-ás hámlasztást, ami után a bőr fellélegzik, és puha, bársonyos lesz.
 
4.tanács: Fontos az antioxidáns védelem, ami sok gyümölcs, zöldség fogyasztásával valósul meg, emellett étrend kiegészítőt is nyugodtan szedhetünk, mert úgysem tudunk annyit enni, ami biztosítja a napi vitaminbevitelt. Antioxidáns hatású vitamin a C, E, A-vitamin, a Q10- koenzim, ami E-vitamint helyettesíti, a szerkezete nagyon hasonló és a bőrnek nagyon jó.
 
!
 
Azt azért el kell, hogy áruljam a elasztin, kollagén tartalmú krémek használata koránt sem olyan túl hatásos, mivel óriásmolekulákból állnak, és ezért nem tudnak felszívódni a bőrbe.
 
Házi Pakolások, tippek érett bőrre:
 
Paradicsomos Pakolás:
 
Házi kozmetikumok közül a paradicsomos pakolás a leghatékonyabb az öregedő bőr ápolására. Két érett paradicsomot passzírozzunk át szitán, keverjük össze 1-1 teáskanál tejszínnel, zabpehellyel és bóraxszal. Érzékeny bőrre inkább ne tegyük.
 
Burgonyás Pakolás:
 
Ránctalanít: a krumplis maszk felélénkíti a sejtek működését. Egy héjában főtt bugonyát passzírozz szét villával, majd keverd össze 1 tojássárgájával és tejjel. A pépet miután kissé kihűlt, vigye fel az arcára. 10 perc elteltével öblítse le langyos vízzel. A gumós növényben található tápanyagok serkentik a sejtek anyagcseréjét, a nedvesség pedig „kipárnázza” a bőrt. Az eredmény: ragyogóan friss, sima arcbőr.
 
Avokádópakolás:
 
Hozzávalók: 1 tojássárgája, 1 ek. olívaolaj, 2 ek. összetört avokádó
 
A hozzávalókat összekeverjük, majd azonnal az arcra, a nyakra és a dekoltázsra kenjük. Körülbelül fél óra elteltével papírtörülközővel távolítjuk el a bőrről. 
 
Ez a maszk a száraz, lestrapált és kissé érett bőrre való, de bármilyen bőrtípusra jól alkalmazható. Az avokádó és az olíva gazdagon tartalmaz ápoló vitaminokat.
 
Narancsos pakolás:
 
Fél narancs héjában kikeverhetsz egy fiatalító pakolást: vegyíts majonézt egy kevés narancslével. Pihentesd a keveréket, majd vidd fel az arcodra. A narancs héjában ugyanis sok vitamin, ami így a masszába kerül. A narancs egyébként feszesítő, C-vitamin tartalmánál fogva pedig ránctalanító.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: ránc női praktikák öregedés késleltetése ráncok érett bőr érett bőr ápolása pakolás érett bőrre

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr311000303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Colway Joli · http://joli-colway.blogspot.com/ 2009.05.04. 15:12:32

Sziasztok!
Nagyon meg kell néznünk milyen a kozmetikum amit használunk.Nekem a Természetes Kollagén ami bevált mivel a biológiai szerkezete megegyezik a szervezetünkben található kollagénnel és serkenti működését.És ez az amiért ennyire hatékony a más kollagén nevezetű készítményekkel szemben.

Vital tanácsadó 2009.05.06. 19:08:30

@Colway Joli: Így van, nagyon nem mindegy, hogy milyen készítményt használunk, idősődő bőrnél a legfontosabb a minőség, ha eredményeket akarunk elérni, akkor bizony nem vehetünk meg akármilyen készítményt, igaz az ára is borsosabb. De szerintem megéri. Vannak olyan termékek, amelyeknél a kollagén, elasztin tartalom nagyon jó reklámfogás, ezért ezekkel vigyázni kell, de szívesen veszem, ha leírod, hogy neked melyik az a készítmény, ami bevált, biztos mást is érdekel. Köszi :)

Colway Joli · http://joli-colway.blogspot.com/ 2009.07.23. 16:08:15

@Vital tanácsadó:
Colway Természetes Kollagén ez az a termék amiben én megbízom.
joli-colway.blogspot.com/

Mert ez természetes, és nem szintetikus.És ez az,amiért ennyire hatékony a Colway Természetes Kollagén a sok különféle kollagén nevezetű " készítménnyel " szemben.
Árairól csak annyit hogy jobban megéri ezt a terméket használni mint a reklámokban szereplő sok szintetikus terméket ami nem hogy nem használ ,de az ára sem olcsó.(Tévéreklám díját is meg kell fizetnünk valamiből.)
süti beállítások módosítása