Miért fontos a szemápolás?

 
Karikás szem:
 
A szem és a szemkörnyék rendszeres ápolásának elmulasztása számos szépséghiba kialakulásához vezethet. Sok kellemetlen elváltozást kerülhetünk el, ha mindennapi kozmetikánk során szemünket is gondos ápolásban részesítjük.
 
A szemek szépsége elsősorban egészségi állapotunktól függ, de természetesen hozzájárul a szem alakja, nagysága, a szempillák sűrűsége és hosszúsága, a szemöldök formája és szemhéjak bőrének minősége.
 
Ennek megfelelően a szemápolás kiterjed a megelőzésre, az edzésre, a kondicionálásra és a díszítésre. A megelőzésben fontos szerep jut a helyes életmódnak, a korszerű táplálkozásnak és a szem védelmének.
 
Lehetőleg kerüljük a poros, füstös levegőt és a túl erős fényt, óvjuk szemünket a huzattól, szükség esetén hordjunk jó minőségű szemüveget. Elengedhetetlen a napi 7-8 órai alvás, ellenkező esetben a szem alatti sötét karikák keletkeznek, amelyek öregítik, fáradttá teszik az arcot.
 
Fogyasszunk minél több A-vitamint tartalmazó élelmiszert, mert az A-vitamin fokozza a szem látóképességét. Nagy mennyiségben található a sárgarépában, a sütőtökben, májban, tojássárgájában.
 
Torna a karikás szem enyhítésére:
 
Az edzés hatásos módja a szemgimnasztika, amely a szemgolyó tornáztatását jelenti. Hatására fokozódik a vérkeringés, ezáltal megszűnik vagy enyhül a szem fáradtsága, amit szúró, égő érzés formájában érzékelünk.
 
A szemgolyókat lassan mozgassuk jobbra és balra, majd felfelé és lefelé. Rövid pihenés után, többször ismételjük.
 
Kondicionálással a meglévő szépséghibák enyhítését és az idővel kialakuló rendellenességek késleltetését érhetjük el. A szem kifáradása és a szemfehérje erezettsége esetén kitűnő hatásúak a búzavirágból készült borogatások.
 
Főzzünk szalmasárga teát a gyógynövényből, majd a leszűrt, langyos folyadékba mártsunk gézt vagy vattadarabot.
Félig kinyomkodva tegyük a csukott szemhéjakra és gyakran cserélgessük. Befejezésül töröljük szárazra és vékonyan kenjük be hidratáló krémmel.
 
Rendszertelen alvás következtében szem alatti karikák, táskák jelennek meg. Hársfateából készített borogatással mérsékelhetjük e kellemetlen szépséghibát. A karikás szem kialakulását a kialvatlanságon kívül okozhatják pl.: a vérkeringési és anyagcserezavarok, máj, vese, és szívbántalmak, a petefészek rendellenességei, valamint a kevés mozgás miatt oxigénhiányossá válik ez a rész.
 
Ilyenkor csak a kiváltó ok megszűntetése után segítenek a borogatások. A legtöbb kozmetikai cég egy sor speciális szemkörnyék ápoló terméket dob piacra, amelyek célja, többek között a karikás szem enyhítése. De a smink is nagyon sokat segít a látszaton.
 
Táskás szem:
 
Olyan duzzanatok, amelyek a szem alatt megjelenő, vízzel telt, csúnya kis zacskóknak tűnnek. A víz abnormális felgyülemlése a természetes kiválasztás és vízhajtás elégtelenségének következménye. Bizonyos krémek, amelyek arcápolásra kitűnően megfelelnek, a táskás szem kialakulását okozhatják.
 
Gyógymód: Duzzanatcsökkentő szemápoló krém használata mellett alkalmazhatunk petrezselyemből készült borogatást 5-10 percig.
 
A szem körüli ráncok a szarkalábak, amelyek folyamatosan mélyülnek, ezt a bőr alatti kötőszövet víztartalmának csökkenése is elősegíti. A folyamatot lassíthatjuk szemránckrém használatával. A szem környékén a bőr jellegzetesen vékony és érzékeny, ezért a krémet lágy, simító mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe, a halántéktól kiindulva a belső szemzug felé.
 
Minden nő szeretné, ha hosszú, selymes szempillái lennének.
 
Tipp: A szempillák fényét fokozhatjuk, növekedését gyorsíthatjuk, ha naponta átkeféljük ricinusolajba mártott kefével. Vigyázzunk, hogy a szembe ne kerüljön az olajból.

 

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: női praktikák karikás szem szem alatti karikák táskás szem szem alatti táskák hosszú szempillák

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr651144288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása