A normál bőr jellemzése:


Akinek normál bőre van, sokat tartózkodik a friss levegőn, táplálkozása változatos, megfelelő a folyadékfogyasztása, és nincs káros szenvedélye.
 
A normál bőr olyan bársonyos, mint a hamvas őszibarack, rugalmas, megfelelően hidratált, zsír- és víztartalma tökéletes egyensúlyban van, ezért az arcbőr egészségesen selymes, és ragyogó. Finom pórusú, megfelelően ellenáll a külső hatásoknak, nem érzékeny. Tapintása finom és puha.
 
Ez az a bőr, amelyről minden nő álmodik. De be kell vallanom valamit.
 
 
 
Ilyen bőre csak a kisbabáknak, maximum a gyerekeknek van. Felnőttkorban rendkívül ritka.
 
Szépségét rendszeres tisztítással, tonizálással és hidratálással óvhatjuk meg, fontos a bőr regenerálása, táplálása.
 
 
 
Hogyan őrizhetjük meg a normál bőr természetes állapotát?
 
Ápolására olyan nappali krémet (fényvédő faktorral) ajánlunk, amelyik védi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben.
 
 
A környezetszennyezés azonban könnyen károsíthatja a bőrt, eltömítheti a pórusokat. Éppen ezért fontos a arcradír használata, mely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, ezáltal segíti az új bőrsejtek fejlődését.
 
 
Normál bőrre ajánlott természetes alapanyagú arctisztító készítményekkel viszont könnyen megőrizhető a bőr egyensúly állapota, s így elkerülhető a kellemetlen mitesszerek megjelenése is.
 
Éjszakai tápláló krémet is használhatunk az antioxidáns védelem érdekében.
 
Annak ellenére, hogy a normál bőr az idealizált bőrtípus, mégis, könnyen előfordulhat, hogy nyaranta zsírosabbá, telente pedig szárazabbá válik. Ezért érdemes szélsőséges időjárási viszonyok között jobban odafigyelni ápolására.
 Tipp: arcradírnak keverjünk össze durva kukoricalisztet, mézet és darált diót. Hagyjuk 5 percig az arcon, majd mossuk le!
 
Testradír: 1 teáskanál porcukrot tegyünk valamilyen bőrtisztító krémhez.
 
 
Bőrtisztító italnak igyunk meg éhgyomorra egy nagy pohár citromos vizet. Nem kávét, mert az sajnos az emésztést nehezíti, és pont reggel fejeződik be szervezetünk méregtelenítése.
 
Ezt egy kicsit nekem is nehéz megállni, bár én nem citromos vizet iszok, hanem gyógynövényes algalevet, amely kitűnő méregtelenítő és a legjobb vitálanyagforrás.
 
Mindenkinek jó szívvel ajánlom!

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: női praktikák normál bőr normál bőr jellemzése hogyan ápoljuk a normál bőrt normál bőr ápolása

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr76933784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása