Arcápolási szerek fajtái, fontosságuk

 

Napjaink szépségápolási szerei késleltetik az öregedés folyamatait, és olykor látványosan megváltoztatják a bőr állapotát. A mindennapos tisztálkodási szerek fontosak, a bőr egészségének megőrzése szempontjából, és mivel hajlamosak vagyunk ezeket elbliccelni, ezért megbeszéljük, hogy mi miért kell.

A smink, az elhalt hámsejtek, a külvilágból származó szennyeződések és a felesleges faggyú eltávolítására használjuk a szappanokat, a sminkeltávolító tejeket, habzó arctisztító krémeket, tisztítóolajokat, a tonikokat és az arcradírokat.
 
A szappanok lúgos kémhatása nem túl előnyös, zsíros bőrnél erősíti a baktériumok elszaporodását, száraz bőrűeknél pedig még inkább szárítja a bőrt.
 
Ha makulátlan arcbőrre vágysz, fontos naponta kétszer áttörölni lemosóval. A sminklemosó tejek, habzó arctisztítók sokkal lágyabbak, mint a szappan. Az arc és a nyak tisztítására szolgálnak.
 
A tonikok a bőrt tonizálják, és a túlzott zsírmennyiséget távolítják el. Ezeknek megvan az az előnyük, hogy azonnal visszaállítják, a bőr tisztítás során megváltozott PH értékét.
 
pH érték:
 
A bőr pH-értéke 4 és 6 között változik, tehát enyhén savas. Az arc bőre átlagban 4,7. A zsíros bőr kevésbé savas, míg a száraz bőr nagyobb mértékben.
 
A lúgos készítmények érzékennyé teszik a bőrt a baktériumokkal szemben, az olyan termékek, amelyek pH semlegesnek hirdetik magukat (5-6 közötti), nem fogják felborítani a bőr egyensúlyát.
 
A maszkok és bőrradírok mélyebben tudják tisztítani a bőrt, mindegyikük az igényes ápolást biztosítja.
 
A bőrradírok lehetnek mechanikusak, ezek dörzsölő hatásúak, és lehetnek AHA savas és enzimes radírok.
 
Ezek megkönnyítik a hámlani készülő sejtek leválását, így az arcbőr sokkal fogékonyabb a hatóanyagok és hidratáló anyagok felvételére.
 
A hatás azonnali, az arcbőr puhább, finomabb, színe ragyogóbb.
Az érzékeny és rozáceás bőrre nem javasolt, mert többet árt, mint használ, ilyenkor érdemes enzimes radírt használni, amit bízz inkább a kozmetikusra.
 
 
Maszkok: Pórusösszehúzó, tisztító, ápoló hatásúak, eltávolítják a szennyeződéseket és a fölösleges faggyút. Használatuk főleg zsíros bőr esetén ajánlott.
 
Hidratálókrémek: Olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek akadályozzák a test természetes víztartalmának párolgását, felszívják a környezet és a kozmetikai szerek nedvességét, így épségben marad a bőr hidrolipid rétege.
 
Ahhoz, hogy fiatal és szép maradjon a bőrünk mindennap tisztítani, hidratálni, védeni és ápolni kell. Ez a 4 elv alkotja a bőr számára szükséges folyamatos ápolás szabályait.
 
A nem megfelelően tisztított bőr pórusai eltömődnek, pattanások, mitesszerek jelennek meg, a szaruréteg megvastagszik és veszít rugalmasságából, az arcápolási termékek pedig nem érik el a kívánt hatást.
 
A reggeli tisztítás azért fontos, mert a salakanyagok felhalmozódnak a bőr megújulása közben, de ha kihagyod ezt a lépést, az alapozó garantáltan szétfolyik és foltos lesz. Este pedig regenerálódik a bőr, és nagyon fontos ilyenkor is letisztítani.
 
Arcápolási tippek, női praktikák:
 
 
Normál bőr: sminklemosónak használj tejet, toniknak borecetes vizet.
 
Zsíros bőr: Sminklemosó: búzadarát, kakukkfüvet, rozmaringot keverjünk össze tejjel , de lehet még rózsás, uborkás, mályvás, kénes arctisztító, korpás szeborrea esetében oxigénes arctej.
 
A tonik: kámforos víz (2 csepp), általában 10% alkoholtartalmú tonikot érdemes használni.
 
Tápláló anyagok olajos szeborrea esetén: liget szépe olaj, csukamáj-olaj, alga, aloé, gránátalma, komló, malátakivonat, klorofill, allantoin. Összehúzó, fertőtlenítő anyagok: Dermafil paszta, kén, hamamelisz, medveszőlő, orvosi zsálya. Nyugtató, gyulladáscsökkentő: kamilla, körömvirág, csipkebogyó, mentafélék stb.
 
Korpás szeborrea esetén tápláló anyagok: Sörélesztős, alga-iszappakolás, aloé, ginzeng, tojásfehérje, méhpempő, ginko, aloe vera. Összehúzó fertőtlenítő anyagok: kén, ichtiol, szalicilsav, hamamelisz, mentafélék, kakukkfű, zsálya, csipkebogyó, körömvirág, kamilla stb.
 
Száraz bőr: Tegyünk korpát egy valamilyen kendőbe, fogjuk össze, majd tejbe mártva töröljük át az arcot. Lehet még szkvalános, kamillás, azulénes, mandulás arctejet használni.
 
Toniknak használjunk kamillateát, vagy alkoholmentes tonikot, aloe verás, azulénes is lehet.
 
Tápláló pakolás lehet: búza és kukoricacsíra olaj, avokádó olaj, jojobaolaj, földimogyoróolaj, alga, tejtermékek, méz, tojás, gyümölcsök, magvak, allantoin, klorofill, lecitin, koleszterin tartamú készítmények.
 
Érzékeny bőr: Sminklemosónak: édesmandulaolaj, arctejnek cickafark, hárs, aloé tartalmú készítmény ajánlott, toniknak kamillás víz vagy más nyugtató és alkoholmentes tonik!
 
Tápláló pakolás lehet: ligetszépe olaj, csukamájolaj, cickafark, körömvirág, kamilla, komló, allantoin, lecitin, ceramid tartalmú készítmény. Összehúzás, nyugtatás: kén, ichtiol, bizabolol, allantoin, panthenol, hamamelisz, cickafark, kamilla, aloé, akác.
 
Mélyrétegi vízhiányos bőr: hidratáló, uborkás arctej, alkoholmentes tonik.
 
Tápláló anyagok: földimogyoró olaj, olívaolaj, avokádó olaj, jojobaolaj, kukorica-, búzacsíraolaj, mandulaolaj, szőlőmag-olaj, tej, tojás, méz, gyümölcsök, magvak, allantoin, klorofill, méhpempő, algakivonatok, oxigénmaszkok, AHA savak, koenzim Q10, Cell Repair Complex, gingkó, ananász.
 
Összehúzó, nyugtató anyagok: Kén, csukamájolaj, hamamelisz, cserszömörce, orvosi zsálya, kamilla, körömvirág, csipkebogyó, aloé, hársfa.
 
Szépségtipp: Szemkörnyék ápolónak használhatsz édesmandulaolajat, hajad és körmöd táplálásához, pedig ropogtass egy kis mandulát.
 
Szépségtipp2: antioxidáns hatású a gingkó, zöldtea, E, C-vitamin, ez szép bőr egyik titka.
 
Arcradír tipp: Keverjünk össze durva kukoricalisztet, mézet és darált diót, hagyjuk 5 percig a bőrön, majd mossuk le.
 
 
 
Bőrradír: tegyünk egy teáskanál porcukrot a bőrtisztító krémhez.
 
 
Próbáld ki őket!

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: arcápolás bőrápolás száraz bőr női praktikák megfelelő kozmetikumok zsíros bőr zsírhiányos bőr érzékeny bőr mélyrétegi vízhiányos bőr arcápolási szerek hatóanyagok arctej arctonik arcradír hidratálókrém

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr761026577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása