Az emberi testben milliónyi kémiai folyamat játszódik le. Egészségünket és szépségünket megőrizhetjük mindaddig, amíg ezek a folyamatok egyensúlyban állnak. Szervezetünk egyre nagyobb környezeti terhelésnek van kitéve, akaratlanul is egészségromboló anyagok tömkelegét vesszük magunkhoz nap, mint nap.
 
Ennek hatására a szabadgyökök kórósan elszaporodnak a szervezetünkben, aminek súlyos
 
következményei lehetnek.
 
Miért kell olyan nagy hangsúlyt fektetni a szabadgyökök elleni védekezésre?
 
A szabadgyök egy molekula része, melynek egy plusz töltése van és egy szabad elektronnal rendelkezik. Instabil molekulát alkot, mely kapcsolatba léphet a szomszédos molekulákkal. Egy károsító reakciósorozatot indít meg, mely kihat a sejt örökítő anyagára, a sejt felépítésére és anyagcseréjére. Ennek következtében a szövetek romlása, a szervezet öregedése jön létre.
A szabadgyökök az UV-sugárzás, a szennyeződések, a dohányzás, az alkohol hatására elszaporodnak, és megbontják a sejtek egyensúlyát.
 

A tápanyagok hasznosításához oxigénre van szükség, tehát a szervezetben oxidációs folyamatok mennek végbe, amit úgy is nevezhetünk, hogy lassú égés.

Közben a szabadgyökök feladata a szervezet védelme a betolakodók ellen, ami teljesen normális. Gond csak akkor van, ha a szervezet nem képes megfékezni egy káros folyamatot, amely a szabadgyökök elszaporodásából következik.

Ha ez az egyensúlyi szint felborul, akkor a szabadgyökök dominószerűen kezdik el rombolni egészséges sejtjeinket.


A szabadgyököknek eggyel kevesebb vagy eggyel több elektronjuk van. Ettől aztán teljesen megtébolyulnak, és egyetlen céljuk, hogy szerezzenek egy elektront, vagy megszabaduljanak a feleslegestől. Ezért támadják a normális sejteket, amelyben megfelelő számú elektron található. Ha a sejtek nem képesek a védekezésre a fosztogatás után maguk is szabadgyökökké válnak, amely egy veszélyes reakciósorozatot indít be. A szabadgyökök támadása a DNS degenerációjához és ellenőrizhetetlen sejtburjánzáshoz vezethet.

Az öregedési folyamatok, a bőr idő előtti öregedése során a szabadgyökös folyamatok jelenléte figyelhető meg.
 
Antioxidánsokkal a szabadgyökök féken tarthatók, befogják az elszabadult szabadgyököket, ezzel gátolják a terjedésüket és károsító hatásukat a szervezetben.
 
Az antioxidánsok képesek arra, hogy egészségesen tartsanak bennünket, emellett befolyásolják, milyen gyorsan és mennyire öregszünk…
Naponta 600 milliárd sejtünk pusztul el és újak épülnek föl!
 
Minden hónapban megújul a bőr, pár hónapon belül pedig testünk összes sejtje. Ez a hihetetlen teljesítmény bizonyítja, hogy mennyire fontos a sejtek optimális ellátása az anyagcsere zavartalan működéséhez.
 
Az ételek és italok, amelyeket elfogyasztunk, hatással vannak külső megjelenésünkre. Ha elegendő mennyiségű ásványvizet, gyümölcslevet iszunk, bőrünk sejtjei is megfelelően hidratáltak lesznek.
Akkor helyes a táplálkozásunk, ha minden tápanyagból a megfelelő mennyiséget vesszük magunkhoz. A fehérjéken, szénhidrátokon, zsírokon kívül szükségünk van vitaminokra és ásványi anyagokra, amelyet élő, méreganyagmentes élelmiszerek által kellene biztosítanunk.
 
Sajnos ma már nem tudunk annyit enni, hogy minden fontos tápanyagot biztosítsunk szervezetünknek, ezért azt táplálék kiegészítőkkel kell magunkhoz venni.
Ha a szervezetben nincs elegendő antioxidáns, a szabad gyököknek egyszerű lesz a dolguk. Következmény: a különböző betegségek megjelenése és a bőr idő előtti öregedése.
Nem kis gondot jelent a civilizációs étrend és a környezeti eredetű méreganyagok szervezetre gyakorolt káros hatása sem, és emiatt ma már nélkülözhetetlen a lúgosító, méregtelenítő készítmények használata.
 
Ha szeretnénk, hogy bőrünk sokáig megőrizze rugalmasságát, már fiatalkorban oda kell figyelnünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, az elegendő testmozgásra és, hogy sokat tartózkodjunk friss levegőn. Így közérzetünk is kiváló lesz. De ha a táplálékokkal mégsem tudjuk a  megfelelő tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat bevinni a szervezetünkbe, pótoljuk azt máshogy!
 

 

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: antioxidáns dns szabadgyökök

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr213527062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása