Az alkoholnak, teának, kávénak értágító, a cigarettának pedig érszűkítő hatása van. Mértéktelen fogyasztásuk nemcsak a bőr, hanem a szervezet működésében is rengeteg zavart okozhat!
 
Az alkohol megmérgezi a szervezetet és felgyorsítja az öregedést, kiszárítja a bőrt, az arcpirosságot erősíti és elpusztítja a vitaminok nagy részét. A rozáceás bőrt tovább súlyosbítja, a májról nem is beszélve. Ellenszere az A, C, E-vitamin.
 
 
A túl sok kávé szárítja a bőrt és B-vitamint von el a szervezettől! Eddig úgy tartották, hogy a csésze kávé mellé elfogyasztott víz közömbösíti a fekete hatását. A legújabb vizsgálati eredmények szerint viszont csak 3-4 csésze kávénak van vízelvonó hatása. Ellenszere: B-vitamin és cink.
 
A dohányzás érszűkületet okoz, így csökken a sejtek oxigénellátása. Rengeteg C és B-vitamint von el a szervezettől, a dohányfüst megtámadja a rugalmas rostokat, és sokan nincsenek tisztába vele, hogy a dohányosok bőrén, tízszer annyi ránc van, mint a nem dohányzókén. Az arc színe fakó, szürkés színű lesz és gyorsabban öregszik. Ellenszere: C és B5- vitamin.
 
A napfény jelentősen öregíti és szárítja a bőrt, nem is gondolnánk mennyire. Ezért fontos, hogy fényvédő faktort tartalmazó krémmel kenjük az arcunkat.
 
Az állandó stressz szintén sokat ronthat a bőr állapotán, ellenszere: B-vitamin, kalcium, magnézium.
 
Magyarul kenhetjük magunkat akármilyen csodaszerrel, ha nem tudunk megszabadulni káros szenvedélyünktől. A szépségápolás legfőbb ellenségei, ezért kerüld őket , amennyire lehetséges!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Címkék: káros szenvedélyek női praktikák bőrünk ellenségei bőrt érő káros hatások

A bejegyzés trackback címe:

https://noipraktikak.blog.hu/api/trackback/id/tr38886282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása